Saturday, July 30, 2011

klik banner kalau nak join :)
tarikh tutup : 31 Julai 2011.

tagline :
A smile is like tight underwear - it makes your cheeks go up.

tagged : Arjumizam dan Izzar


0


Tak tahulah apa salahnya kanak-kanak perempuan ini dan apa sebabnya si bapa bertindak kejam melempar anaknya sendiri yang baru berusia 2 tahun ke luar tingkap dari apartment mereka. Mujur tindakan kejam itu disedari orang ramai, dan kanak-kanak itu berjaya diselamatkan oleh seorang tentera...

 

 
 
 
sumber: http://arenaphoto.blogspot.com

0


Betulkah wujud fotografer yang sangat berdedikasi macam ni? Hehe...susah nak pecaya kan..?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

source: blog.sina.com.cn
0


Mohd Zahiril Adzim Mohd Mukhtar Atau Dikenali Sebagai Daim Juvana telah kantoi berdating dengan salah seorang pelakon dalam cerita juvana..sebelum kita saksikan kekantoian daim..kita lihat dulu biodata dia..

Biodata Daim Juvana
NAMA: Mohd Zahiril Adzim Mohd Mukhtar
NAMA KOMERSIL: Zahiril Adzim
USIA: 27 tahun
TARIKH LAHIR: 23 Januari 1984
TEMPAT LAHIR : Taiping, Perak
PENDIDIKAN: Diploma Teater (Akademi Seni Budaya Dan Warisan Kebangsaan)
FILEM: KAMI The Movie, Karaoke, Gadoh, Ada Sesuatu Yang Tertinggal, KLIP3GP, Tolong Awek Ku Pontianak, Senjakala, Bunohan
DRAMA: Merah Puteh, Ghost 2, Jidin, ABAM, Waris, 100 Harijadi, 6 Progresif, Juvana.
PENCAPAIAN: Pelakon Harapan Lelaki Terbaik (Festival Filem Malaysia ke-22), Breakout Artiste of The Year (Klue Magazine)
0


13 aurat wanita
1. Bulu kening – Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening – Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.
2. Kaki (tumit kaki) semacam hantu loceng – Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/ melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng…sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah ….
3. Wangian – Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang – Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.
4. Dada – Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31.
5. Gigi – Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya – Petikan dari Hadis Riwayat At-Thabrani, Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik, yang merubah ciptaan Allah – Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.
6. Muka dan leher – Dan tinggallah kamu (perempuan) di rumah kamu dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu. Keterangan : Bersolek (make-up) dan menurut Maqatil sengaja membiarkan ikatan tudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.
7. Muka dan Tangan – Asma Binte Abu Bakar telah menemui Rasullulah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasullulah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecu ali pergelangan tangan dan wajah saja – Petikan dari Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari.
8. Tangan – Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya – Petikan dari Hadis Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.
9. Mata – Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya – Petikan dari Surah An Nur Ayat 31.
Sabda Nabi Muhamad SAW, Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya. Kamu hanya boleh pandangan yang pertama sahaja manakala pandangan seterusnya tidak dibenarkan hukumnya haram – Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi.
10. Mulut (suara) – Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik – Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 32.
Sabda SAW, Sesungguhnya akan ada umat ku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain, iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi perempuan, maka Allah akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi – Petikan dari Hadis Riwayat Ibn Majah.
11. Kemaluan – Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka – Petikan dari Surah An Nur Ayat 31.
Apabila seorang perempuan itu solat lima waktu, puasa di bulan Ramadan, menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya, maka masuklah ia ke dalam Syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya – Hadis Riwayat Riwayat Al Bazzar.
Tiada seorang perempuanpun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya, melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah – Petikan dari Hadis Riwayat Tirmidzi, Abu Daud dan Ibn Majah.
12. Pakaian – Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti – Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu D , An Nasaii dan Ibn Majah.
Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 59. Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah diken ali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.
Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya – Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.
13. Rambut – Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya – Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.
0

Post image for Awas! Jangan Tertipu Dengan Heliza Palsu
kejadian account facebook palsu sekarang ini berleluasa bukan sahaja dikalangan blogger-blogger popular tapi juga dikalangan artis-artis di malaysia nie, yang terbaru ada fake profile yang wujud mengunakan nama artis yang memilik mata bulat ini iaitu Heliza Helmi
Menurut kenyataan Heliza di Sinar Harian
perkara itu disedarinya minggu lalu, apabila ramai peminat yang menghubungi pihak pengurusannya memberitahu mengenai hal tersebut. Modus operandi penyamar itu ialah dia menggunakan nama saya dan menghubungi peminat untuk meminta bantuan.
Penyamar itu mereka pelbagai cerita bagi meraih simpati seperti kononnya saya dipaksa kahwin dan emak saya sakit, sebelum meminta peminat memasukkan duit ke dalam sebuah akaun.
Heliza dikatakan sudah melaporkan perkara ini kepada pihak polis untuk mengelakkan perkara ini terus berleluasa, Heliza memberitahu peminat semua urusan berkaitan dirinya dilakukan melalui pengurus peribadi dan bapanya sendiri. Jika peminat mendapat panggilan dari individu yang mendakwa dia Heliza itu adalah Heliza Palsu
diharapkan para peminat heliza yang terjumpa fake profile heliza tuh silalah laporkan kepada Heliza di facebook original Heliza Helmi, untuk pengetahuan semua Heliza Helmi hanya mempunya 2 profile facebook iaitu
jika anda menjumpai account facebook Heliza yang lain dari dua account yang disenaraikan diatas itu merupakan fake profile, diharap semua mengambil perhatian
0

ZALORA COMMUNITY CONTRIBUTOR BADGE

ash_tsukidate.blogspot.my review

ShoutBox

Powered by Blogger.