Saturday, December 3, 2011


klik banner for join !

3/12/2011 - 3/1/2012

tagged : Syauqiena and Zieyla

0

Friday, December 2, 2011




Syarat-syarat contest :
Wajib follow blog BUBU.
Like fanpage. Klik sini.
Buat satu entri mengenai contest ini. Tajuk contest mestilah : Contest blog simple by BUBU. Tempek banner di entri tersebut.
Buat satu slogan.. "Saya suka blog yang simple kerana..." /ayat kau tak boleh lebih dari 30 patah perkataan\
Tag 2 orang blogger. Pastikan diaorang tahu.
Dah siap ? Coment entri korang di post ini. Sesiapa yang post kat shoutbox, tidak akan di layan. Ulang suara, Bubu tak layan.
Lastly, makesure syarat-syarat contest ni korang buat. Kalau tak, penyertaan korang automatik akan terbatal. Harap maklum.
Expired date : 20 Dicember 2011

Hadiah-hadiah :
Tempat pertama : Topup RM15 Maxis/Celcom
Tempat kedua : Topup RM5 Maxis/Celcom
Tempat ketiga : Topup RM3 Maxis/Celcom

My Slogan :
Saya suka blog yang simple kerana memudahkan saya masuk ke blog mereka . Sedap mata memandang . Blog tak lambat loading dan juga melegakan hati yang sedang marah dek line internet slow -.-'

Tag : 
Yasmin dan Nana

1



thanks to members because tag me at HERE , HERE and HERE :)  ok :) so , lets start :D
klik banner for join ye ^^ banner yg bawah nie tau , bukan yang atas -.-'

TARIKH TUTUP
4/12/2011 (AHAD)
Asal dari negeri mana ? ehh , kejap , dah lama orang tak tanya soalan macam ni.. tetiba hari ni org tanya , blur kejap . haha , ash lahir kat Kuala Lumpur ,, so , KL kat mana ye ? tapi , skrang ash stay kat Puncak Alam , Kuala Selangor . haha , ash tak tahu lahh nak ckp macm mana . sbb betul-betul blur . hahaha . seriusss .... hurm , rasanya , Ash blogger dari KL kot :D mayb Selangor. ergh , whatever -.-' ok . bai  :)

now , ash nak tag :
Syauqiena , Qienah , Afa
5


Term & Condition 
1. Follow this blog and like QueenStar
2. Banner diatas perlu ada dalam entry dan linkkn kr QueenStar page !
3. Tinggalkan nama and link anda .

HADIAH : GIFT SET FROM ELIANTO AND ANNA SUI TRAVEL SET
*Could be more if sale and contestant are more


CLOSING DATE : will be annouce later , babe !

Ash join :)
0

Okey guys , hari ni ash tak tidor satu hari lagi . shhh , jgn kecoh-kecoh tau -.-''
haha. so , pagi-pagi ni , ash nak join satu giveaway satt . sat ja nohh . haha. 
lepas nie nak kena mandikan si kecik -.- isyh , org tgh sakit perut nie -.-' 
ok , check it out what giveaway i join . klik banner klu nak join . thanks :)



tarikh tutup : 15 Disember 2011

PLEASE KLIK ME ! 
1


.Assalamualaikum.

Hii ! Hii ! Heloww ! ~

Ok . Now , Lyssa nak ajarkan pada New Bloggers , yang tak tahu , kat mana nak 

TICK EXPAND WIDGETS !
Tujuan nak kena tick ini , sebab nak cari kod yang tak ada bila kita seacrh. 
Ye lah , kalau tak TICK , takot tak jumpa pulak kod yang perlu kita cari kan ? Ok .. Cara nya teramat lah mudah . korang just tengok je gambar yang Lyssa tunjuk kan di bawah ini yer .
Lyssa buat tutorial ini pun bukan apa . takot banyak jugak NEW BLOGGERS mengadu "sondol-sondol" kT Lyssa and tanya ..

"Kat mana nak Tick Nya ? Tak jumpa pon ?"
Haa , disebabkan itu , Lyssa buatkan tutorial untuk korang ye .

Jangan risau , Lyssa ada dan sedia membantu ! ^_^
1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html

Lakukan seperti di bawah ini yea : Ikut no. itu ..
 

2. Then , klik Edit Html dan terus TICK EXPAND WIDGETS macam Lyssa tunjukkan itu yerp ! ^_^

 


3. Ok , Lepas tick tuh , now , korang boleh lah cari kod yang korang nak cari kan tuh ! hehe :) Senang je kan ?

4. Cari lah kod tuh sekarang . Apa ? Tak tahu nak cari kod macam mana ye ? Boleh lah korang >> KLIK KAT SINI << Di situ , ada Lyssa tunjuk kan cara penggunaan Ctrl+F tuh 
credit : Lyssa





PLEASE KLIK ME !
0


.Assalamualaikum.


Hii ! Hii ! Heloww!~


Haa .Tutorial ini , untuk New bloggers..

Yang tak tahu , macam mana nak guna ...


 

Eh , apa function Ctrl F ehh ?

Ada yang tahu , and ada jugak yang tak tahu !
Orait , kali ini , Lyssa kasi tawu , kepada sesiapa yang tak tahu tuh , ok ? :)

Macam ni .. Ctrl + F tuh ,
berfungsi untuk memudahkan korang cam mana nak cari kod dekat Edit Html
... Ok , Lyssa boleh kasi cara cam ne nak buat .
Tengok contoh gambar dekat bawah ini ok ? :)

(Kalau tak jelas , boleh klik pic di atas )


1. Korang klik Design
2. Tekan Edit Html
3. Tick Expand Widget Templates ( bagi kod yang harus "TICK")
4. Paste kan korang nye kod yang perlu dicari

5. Bila korang paste , automatik akan " ter-highlight" warna hijau or kelabu.




**Macam mana nak tekan ctrl + F tuh ker ?


::>>Senang je . korang cuba tengok dekat keyboard korang .. Ada kan , Ctrl ?? So , korang tekan benda alah tuh (Ctrl) serentak dengan huruf F. automatik dia akan terkeluarseacrh box , macam yang Lyssa tunjuk kan no. 4 tuh .. Tak kira lah dia akan terkeluar kat bahgian bawah or atas . korang try lah tgk ok ?:)




Mudah kan cara nya ? SELAMAT MENCUBA ye ! :)

credit : Lyssa
0


.Assalamualaikum.

Hii ! Hii ! Heloww!~
heehehe :)

Tutorial ini khas kepada New Bloggers 
yang tak tahu macam mana nak copy guna ..


Senang je yunk oitt. Tengok contoh dekat bawah  :)

(klik untuk nampakkan lebih jelas)
Tengok masa Lyssa buatkan dekat atas tu..

**First , korang highlight kod yang korang nak COPY tu..

**Second , korang tengok kat keyboard korang..
Ada Ctrl kan ? Tekan Ctrl serentak dengan huruf C .

**Ianya akan automatik ter-COPY.
**Try korang pergi paste kat mana-mana yang perlu. ada kan ?:)

=SELAMAT MENCUBA=
credit : Lyssa
0


Assalamualaikum :)
ok , tutor kali ni , diminta oleh adik ash kat fb :) so , let's start , malas nak ckp panjang2 . haha



1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick expand widget template .

2. tekan CTRL+F , search code dekat bawah ni ok :)

</head>

3. dah jumpa dah ? ok good . then copy code kat bawah ni .

<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> 
<link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>

paste kan dekat atas code </head> tu ok :)

4. lepas tu preview , kalau jadi save jela terus :)

*Letak URL gambar dekat Warna Merah  :) 

 kalau sekarang, ash guna macam nie. . just klik kat Favicon ... edit


yang macam ni , mengada-ngada sikit -.- dia nak square image je :(
kalau masuk bukan gambar square , nanti dia kuar ini -.-'

Not a square image

cuba je lah try yang pertama tu , jadi tak ? kalau tak jadi , sila kasi tahu tau :)




PLEASE KLIK ME !
0

tagged : Syauqiena , nita , budak beuno

hadiah 
first : free banner edit by me , free header , cursor name , topup rm 5 (maxis/digi/celcom)
second :  free banner edit by me , free header , cursor name , rm 3 (maxis/digi/celcom)
third : free banner edit by me , free header , cursor name
saguhati 4-10 : free header


TARIKH TUTUP : 25/11/2011-25/12/2011 sampai pukul 12.00 tengah hari


PLEASE KLIK ME !
0

Thursday, December 1, 2011



Welcome December :) hohoho . aduhh , cepatnya masa berlalu-kan ? rasa macam baru bercuti je . ngeh3 .
okey , ash taknak cakap panjang , just nak join satu segmen ni , tajuk segmen ni SPM ..OH ..SPM.. 
oh man ! tahun depan ash ambik SPM owhh -.-' study study study . huhu . bulan 12 ni , ya , December . ash dah kena start tuisyen dan start study T___T' doakan ash supaya berjaya ok :)

oke , ini banner segmen tu .

ini pulak soalan yang ditanya oleh Auni dan jawapan yang ash beri :

1. TAHUN BILA KAH ANDA MENDUDUKI PEPERIKSAAN SPM?
Tahun depan bersamaan 2012

2. SUBJEK APA YANG ANDA PALING SUKA?
Add Maths . Tapi tak pernah lulus . Selalu gagal -.-

3. SUBJEK APA YANG ANDA KURANG SUKA?
Account . kurang suka . tapi , suka :)

tarikh tutup : 5 December 2011


PLEASE KLIK ME !
5


On November 29th, Mnet hosted its 2011 Mnet Asian Music Awards (‘MAMA‘) at the Singapore Indoor Stadium, attracting stars and performers from both Korea and around the world.
This year, the awards ceremony tried out something new by having 20 presenters instead of official MCs to host the show. These presenters were comprised of Korea’s top actors and TV personalities, who helped distribute the awards to the winning artists.
Check out 2011′s winners and their presenters below! (Winners will be bolded in the list)
=====
Daesang Award (Grand Prize)
▲ Album of the Year
- Super Junior, ‘Mr. Simple’
▲ Artist of the Year
- SNSD

1

PLEASE KLIK ME !


Assalamualaikum :) okey , hari ni ash kembali lagi dengan freebies :)

Tajuk kali ni , ulzzang pictures for 'About Me' just like me ! tengok gambar kat bawah ni .

 

Hah , itu sebagai contoh . Pictures kali ni mempunyai weight -400 ; height -antara300-400 sahaja... kalau rasa terkecik sangat , kasi tahu , ash ada yang weight-500 . kalau terbesar sangat , boleh pergi edit sendiri kat software editor korang untul kecikkan . ok :') check it out ! 

http://2.bp.blogspot.com/-0SrYOHnbhoo/TtMn3uRZ2lI/AAAAAAAAA6A/6KKoIzCajE8/s320/freebies-sorfiena-a.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-pJpaKu2epuU/TtMn4Ac7sXI/AAAAAAAAA6I/1JzyQwYM2Bs/s320/freebies-sorfiena-b.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-5m-C_YzvQd4/TtMrMelz6iI/AAAAAAAAA6Q/iemSEzVEBws/s320/freebies-sorfiena-i.jpg

4


PLEASE KLIK ME ! 



Dream High nak tag : Qienah , Jaja , Dayang
Tarikh Tutup - 15/12/2011 
0

Wednesday, November 30, 2011



PLEASE KLIK ME ! 



okey , syarat yang ke-4 Qma ni kata , nyatakan produk-produk wajah dan supplement yang anda guna untuk menjaga kecantikan dan juga kesihatan .. ceritakan kelebihan produk tersebut berdasarkan pengalaman dan pendapat anda :)
oke , it's my turn to  mengomel . haha . check it out ! panjang nie :D
korang selalu mengadu muka korang macam nie kan ? biasalah hormon .

let's see , korang pernah pakai kan benda ni ? 

ok . semua produk kecantikan kat atas tu , ash tak pernah pakai -.- serius , mama tak kasi beli dan pakai . huhu . sabor je lahh , mama kata kalau dah ada duit sendiri baru boleh beli . #iye lah , baru boleh beli , dah duit sendiri kan ? memang lah bole .haisyh .
 next , 


hah ! tengok pulak kat atas ni , yang Olay tu , ash pernah pakai , dulu-dulu lahh -.- jarang .
yang Clean and Clear je masih pakai sampai la nie -.- huhu , sedih kot , mama selalu beli yang oil control cleanser =.=' itu je , semata-mata nak kawal minyak . isyh , orang nak kulit putih sikit . haha .
yang safi balqis , pon pernah pakai dulu ;)
ada sedikit effect , muka ash nampak cerah sikit :D sikit je -.-'
yang Goat's Milk pula , ash memang selalu pakai sebab mama ash tokey HiGoat . haha ;D
itu je yang dia recoment , effect dia kan , muka kita akan lebih segar dan licin :)

btw , pendek kan cerita kejap , ash selalu guna ini T______T

effect dari susu HiGoat ni memang banyak , antaranya , otak akan cergas , kulit akan licin dan bersih . tak percaya ? pakai dulu lahhhh , baru boleh nampak effect ^_^v
................................................................

sertakan gambar sebelum dan selepas ? oh man ! semua pics dulu-dulu dah buang :D haha, serius , dah buang . layan je lah pics nie yeah XD



lawakan  ? jeles owhh -.-' serius jeles . fuhhh :D


#sorry kalau tak menepati syarat-syarat Qma . sorry sangat-sangat .
0


PLEASE KLIK ME ! 




Dowh, blog kau ni cam haram sial..baik nenek aku buat blog cantik lagi pada kau..pegi mampos la

hey , tak boleh buat ayat macam tu sbb Miss Lyzeer ini kata ...

- Miss mementingkan penggunaan bahasa melayu
- Kutukan yang membina sangat2 dialu-alukan
- Kata2 yang terlalu kesat akan terus direject penyertaan oleh miss..



 Header awak ni buruk la..tukar la gambar hantu mak limah ke, baru gempak sikit
Ayat macam tu baru betul :) 

Hadiah kepada pemenang

Tempat Pertama
RM50 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Entry terbaik daripada blog korang akan dijadikan sticky post di blog miss selama 2 minggu
Miss akan komen 10 entry korang


Tempat Kedua
RM30 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 10 entry korang


Tempat Ketiga
RM20 (dibank in terus ke akaun anda)
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 10 entry korang


10 hadiah saguhati
Review Page Alexa dengan 5 bintang
Miss akan komen 5 entry korang



Tarikh contest berlangsung 
8/9/2011 sehingga .............. (x tahu lagi bila nk tutup)

Apa ni Miss ? apa kess ? apa kes ? apa kes ?
-.-' blog Miss ni , ash masuk je . fulamak ! macam misteri je, seram sejuk pon ada time masuk . muahahaha .. Miss Lyzeer ni Polis ka ? tengok header nampak macam polis -.- haha, sbb tu ash seram sejuk je nak masuk blog Miss , "biaq betul ni polis , aku kawan ngan polis ke , eee, takutnya" ayat tu yg selalu ash ckp time masuk blog Miss . bhahaha , sorry yeah Miss Lyzeer :P 
so , sekarang ash tgh cuba buang rasa seram sejuk tu dengan bukak lampu dan bukak lagu rancak time join contest ini dan tutup kipas biar panas . takde lah seram dan sejuk . haha
ash selalu on9 mlam :)

1

ZALORA COMMUNITY CONTRIBUTOR BADGE

ash_tsukidate.blogspot.my review

ShoutBox

Powered by Blogger.