Saturday, November 5, 2011

Jom tengok syarat-syarat penyertaan. Lebih kurang sama je macam contest-contest lain.

1. semua penyertaan blogger malaysia sahaja diterima  .. ( mudah )

2. Buat 1ENTRY SIMPLE BERTAJUK "Contest Gambar Cool" dan LINK BACK ke entry contest ni.. 

3. Letak gambar banner di atas DALAM ENTRY ..

4. jangan terlampau edit , kalau yang asli kemungkinan ada peluang  :)

5. nak masukkan gambar melebihi 1 pon boleh tapi maximum 3..

6. gambar tiada unsur menjolok mata dan merbahahahahaya... ! :)

7. Lepas dah siap semua, tinggalkan link post korang kat ruang komen di bawah :)


8. tarikh tutup , 25.11.2011 ( lamakan ?)  15.11.2011 <-- diawalkan sebab faktor -faktor tertentu. . .




itu je syaratnya. ...

tak perlu tag - tag orang .. .tapi kalau korang berjaya mengajak ramai orang untuk menjoinkan diri dalam contest ni .. . salah 1 bonus diri korang untuk menang gak :)

gambar perlulah menarik ... tidak kira gambar tersebut bersama keluarga kawan-kawan n etc... semua diterima .. asalkan 'cool' .... *muka korang wajib ada :)

Hadiah disediakan untuk pemenang pertama sahaja - rm100 :)

Gambar : 
.
.
.
.
.
.
.

 
ok, kelakar kot gambar nie -.-' serius kelakar . hahaha XD
kami kat bilik ICT time nie :) kami ahli Briged Cyber sekolah kami :)
#Ien sebelah kiri dan kawan Ien sebelah kanan
EDIT : taruk nama n geometry
 
Hah, ini pula tema black n white jeee :) boleh kan ? ^^
EDIT : taruk nama n geometry
 
TEMA : kepala besar badan kecik ! haha, akhirnya , terupload jugak pics kepala besar nie -..-' haha
EDIT : taruk nama
0

mengapa mama begitu berharga ? kenapa ? 
jawapan 1 : kerana mama  yg melahirkan kita di dunia ini .
jawapan 2 : kerana mama membesarkan kita semua dengan penuh kasih sayang , Waktu kecik2 dulu , mama jaga kita bagai menatang minyak yang penuh . Halau nyamuk tak kasi dekat ngan kita . Mendidik dgn penuh kesabaran , masak untuk kita dan menyayangi kita dengan penuh kasih sayang :) kan ? ^,^

tagged : Cik Purple ,  Mama n Aqyla

SYARAT-SYARAT UMUM..

  •          Digalakkan follow blog ross
  •          Sesiapa sahaja boleh join contest ini
  •          Hanya perlu buat entry dan sedikit huraian “mengapa mama begitu berharga”
  •     Tag kepada tiga orang rakan dan mesti tahu...
  •          Mula 17/10/11 hingga 07/11/11 tepat jam 5 petang
  •          Wajib follow n like fan page sponsor hadiah

0

Tagged : Muzzni n Idayu
this contest will end at 25 November 2011.


okay the rules is :
  • Follow this blog and burning flames 
  • Like page 1.hot.shop and burning flames
  • comment the link here.
  • take the banner up there and paste it on your post
  • tag 2 people and make sure they know...
the 4 lucky winner will get owl necklace or ring


0

syarat2 nya :
ada syarat utama......kawan2 kene follow auni dulu ye...hehe
1. tajuk : SEGMEN AUNI: BLOGLIST KELIMA AUNI
2. gam kuat2 gmbr diatas dan linkkan ke entry ni
3. pastu siap....tampal kuat2 url entry ke ruangan komen dibawah...

segmen ni sy nak buat sehingga tarikh 7 . 11 . 2011 jam 10.05 malam..
0

Thursday, November 3, 2011


Syarat-syarat penyertaan:

1.Follow blog ini dan blog onshop2u..
2. buat entri bertajuk Giveaway My Granny Square
 3.Letak banner di atas ke dalam entry anda..
4. Link entry anda ke entry ini..supaya mudah bagi kawan-kawan lain
yang nak join GA ini ...tag kawan-kawan pun boleh..
5. Tinggalkan link entry anda pada kotak comments entry ini...
kami akan senaraikan link anda di entry yang lain nanti.. :)
tarikh tutup : 20 November 2011
0


Hadiah?? Nanti akan di update yer...
Animated Emoticons

pemilihan pemenang melalui cabutan bertuah...

Tarikh tutup 23 November 2011
2


Tarikh tutup: 20 November 2011

Hai, korang2 , Ien pun ada buat Segmen Bloglist , kalau nak join pon boleh :) Dialu-alukan sangat tau ^,^

0


Tagged : Muzzni Adli and Jeeha

Syarat-syaratnya :
  • Follow blog Aina and Dida /WAJIB\
  • Warganegara Malaysia and Indonesia
  • Buat satu entry and mesti ada banner kat atas tu sekali
  • Hanya 3 orang je akan jadi pemenang
  • Bukan unsur voting
  • Tag 2 orang atau lebih dan pastikan mereka tahu..
  • Hantarkan link entry di dalam comment blog.
  • Link seperti http://inicontoh.blogspot.com/ akan terbatal
  • Sesiapa yang menghantar link di dalam shoutmix tidak akan dilayan.
Hadiahnya :
  • First place : Full edit blog / topup RM10
  • Second place : Full edit blog
  • Third place : Header / Topup RM5
 Ciri-ciri pemenang :
  • Blog Comell lote
  • Blog tak berat
  • Simple tapi cantik
  • Cepat loading
  • Tulisan post yang mudah difahami
  • Perwatakan yang sopan


0




  • Mesti ada blog dan warganegara MALAYSIA
  • Wajib follow blog FaqihahAinScha untuk mengetahui perkembangan dari semasa ke semasa
  • Like page SchaAinFaqihah.
  • Hanya Lelaki dan Perempuan SAHAJA :>
  • Buat satu entry yang bertajuk "OHSEEEM Giveaway by Faqihah, Scha, Ain".
  • Ikut suka korang nak buat entry panjang or pendek. Letak banner contest. Linkkan terus ke blog Faqihah (jika korang dari blog Kihah) atau Scha (jika korang dari blog Scha) atau Ain (Jika korang dari blog Ain)
  • Dah buat entry? Okay. Kalau dah, copy link tu dan pastekan anda link tersebut di blog Faqihah (jika korang dari blog Kihah) atau Scha (jika korang dari blog Scha) atau Ain (jika korang dari blog Ain) di RUANGAN COMMENT.
  • Tag 1 orang atau LEBIH. Makesure diorang tahu OK. :)
  • Disunatkan follow blog/like page sponser di SINI. hehe. Sunat :)

HADIAH GIVEAWAY

TOPUP RM30 x1
TOPUP RM20 x1
TOPUP RM10 x1

Shawl x1


Keychain Angry Birds x3

Coklat 35 Cavity x1


Chocolate Berblut untuk 4 Pemenang

Tagged : Muazz Adli .
1

Wednesday, November 2, 2011


Done like page Nadya : ID facebook : Ash Kyouhei IV
Close Date :: 30 November 2011 bersamaan akhir bulan November..^_*
5

ZALORA COMMUNITY CONTRIBUTOR BADGE

ash_tsukidate.blogspot.my review

ShoutBox

Powered by Blogger.