Saturday, December 17, 2011



Ash join contest ni ye :)

Tag : Sis Qienah , Sis Yui

Tarikh tutup : 10 January 2012
1




Assalamualaikum , 
Hari ni Ash nak join satu segmen giveaway .

Segmen ni mudah je tapi sayang ada satu je pemenang setiap segmen. Ada dua segmen. Satu,rasanya ramai blogger ada header yang cool dan awesome kan? Sape ada header yang cool tu bolehlah join segmen ni.
Segmen kedua,ceritakan serba ringkas tentang barang atau orang kesayangan korang dan apa keistimewaan barang atau orang kesayangan tu.

Tarikh tutup : 18 Disember 2011


Ash nak tag : Qienah , Yui dan LorongKiri

So , sekarang ni , ash nak join segmen yang kedua  . Iaitu mengenai orang kesayangan dan keistmewaan orang kesayangan tu .

Ok , kalau korang semua tengok , kalau bab - bab nak cerita pasal orang yang kita sayang , mesti ramai yang buat pasal ibu or papa kan ? hehe , iye lah , sapa lah yg tak sayang parents kan ? itu wajib ok :)

Tapi , kali ni , ash nak cerita lain daripada cerita ibu and papa :) Boleh kan ?

Hari ni , ash nak cerita mengenai orang yang membuatkan Ash tersenyum , tergelak sorang-sorang , angau kat dia -___- dan sayang giler-giler kat dia :D
Hari tu , kitaorang pernah terserempak , kita orang ada tangkap gambar bersama , hehe , tapi , ash pulak yg terpandang tempat lain waktu tu -__- tak lawa dah gambar tu , sedihhh!!! istimewa ? ye , dia memang istimewa sangat bagi ash :) hehe , ash sayang dia sangat-sangat wooo ,
 this is my IDOL ~ ok , jum tgk !
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



-
-
-
-
-
-
haha , ok , sekian terima kasih . keistimewaan dia ash dah tulis awal-awal lagi :)

2


Link : http://3.bp.blogspot.com/-kJ8fHsm1_Xg/TtV6guHccUI/AAAAAAAAAM8/8011Acj33WE/s1600/squarepurple.png

Term
  •  Bewarganegara Malaysia untuk mudah kite akan menghantar barang-2 post If , ade yang sponsor.
  •  Wajib like Fan pages Izzah untuk mengetahui perkembangan selanjutnya.
  • Wajib ade belog , untuk menimbang blog atau website awak.
  • Wajib follow belog Izzah untuk mengetahui Info selanjutnya.
  • Make satu entry yang bertajuk 'Blog paling Ringan Di Malaysia' -TIDAK MAU BUAT PUN TAK PE-
  • Tag 1 orang blogger atau lebih dan make sure diorang Tahu.
  • Beri Link blog awak atau link post , If awak buat post, Dan letakkan link itu diruangan Komen.


Hadiah


Click untuk ke ruangan hadiah >hadiah<


Sponsor :


Liyana : 2 x cursor [ http://sukatomyamcom.blogspot.com ]
Una : 2 x edited full template washed denim [ http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com ]
Aliah : 2 header transparent Awesome [ http://sukatomyamcom.blogspot.com ]
Tasya : RM5 x 3 = RM15 top-up celcome [ http://faratasyadiary.blogspot.com ]




 Penjurian

 Penjurian automatik jatuh pada Izzah' Clapping yoooooowwwwwwww
 Izzah akan buke satu lawan web yang boleh timbang blog awak.


 Tarikh luput


 30-11-2011 hingga 30-12-2011


0


Hari ni ash join contest :)
Ash harap korang yang rasa blog dia kemas tu , apa kata joi contest ni ? :)

Ash nak Tag : Qienah , Syau , Nita , Yui , LorongKiri , Niena , Afa




1


Klik banner for join k :)

Tarikh tutup : 12 Januari 2011

Sambil sambil korang berblogging , korang juga boleh berblogging kat blog [ASH] lagi satu ni :)
Kat sana, korang boleh follow , kat sini tak nak follow pon tak pe :) tak pakse .




0

Friday, December 16, 2011


Wajib like fanpage dan follow blogshop sponsor-sponsor
 Azfa 


Tagged : Yui dan Qienah



0


Before start , you all kena copy paste dia punya rules :)
1.        You must post these rules
2.        each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.        answer the question that tagger set for you in their post.And create eleven new questions for the  people you tagged to answer.
4.        you have to choose 11 people to tagged and link them on the post.
5.        go to their page and tell them you have tagged him/her
6.        no tag back !
7.        no stuff in tagging section "YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

in bahasa melayu #use translator :

1.Anda mesti pos peraturan-peraturan ini
2. setiap orang mesti post 11 perkara tentang diri mereka dalam entry mereka.
3. menjawab soalan bahawa tagger menetapkan untuk anda dalam jawatan mereka dan mewujudkan sebelas soalan baru bagi orang-orang yang anda tagged untuk menjawab.
4. anda perlu memilih 11 orang untuk ditag dan link mereka di jawatan itu.
5. pergi ke halaman masing-masing dan memberitahu mereka anda telah ditandai dia / dia
6. tiada tag kembali!
7. tiada bahan di tag bahagian "anda ditanda JIKA ANDA MEMBACA INI" ANDA sah (aka BENAR, AMANAH DENGAN KEJUJURAN SEMUA) telah ditandai 11 orang


11 about me you must know ! 

  I love  RED colour very much .
 Like Block B very much and attitude mereka hampir sama ngan saya :) #haha
 If I get internet, I will not be easy to leaving it .
 First sister from 7 siblings . #ramai lah juga
 Always with my earphone #music is ma life .
 Love edit pictures .
 Obsessed with Matluthfi and K-pop #muahaha
 Likessss sleepingggg #haha
 Like Korea , Japan n Chinese very much . 
  Have a serious illness . #really serius .
 Like to blogging . #aku suka lagu blog aku sebenarnya -.-

okey , this inine tagging from  

1-Makanan dan minuman feveret apa?kenapa minat?
Char Kuew Teau dan Carrot Susu dan Milo ais . Mama kata carrot susu untuk cantik . sbb tu akak minum . khik3

2-siapa BFF anda?diorang best tak?
Am , Efa , Nurul , Shaz , Iq , Ash , Ai , Far , Nisa , Ramyaa , Vivi , Biela , Myra , dan ramai lagi mem kat fb , pergh , of course lah best giler owhh ^_^ depa crazy person :D

3-best tak blog farisa?haha.
Best ! sbb kaler blog kita sama lah . hurm , kat blog ash satu lagi [NI]

4-Kalau menang tiket percutian antara Korea ngan Paris,anda nak pergi mana?
Korea ! HAHA . eh , dua-dua boleh ? hehe

4-minat naik fixie x?kenapa?
apa tu ? o.0

5-ada musuh?ceciter spe2..:)
entah , kita dah lupa siapa musuh kita , kita tak main musuh musuh nie . haha .

6-pernah couple?dah bpe kali?
sekali je , tapi , couple kat fb je , itu pun dikira sekali ke ? tapi dengan PEREMPUAN wakkk -___-' haha , rasanyer tak terkira kan ? klu tak terkira , rasanyer, tak pernah couple lagi :)

7-henfon yang paling diidami oleh anda apa?knapa?
entah lah , handphone ye ? kalau handphone tu ada camera yg jelas , bluetooth , Memory Card , tempat nak type mesej tu macam keyboard , gb besar , dan whatever lah , haha :D senang , dan perfect kalau ada semua tu .

8-anda pakai template apa?okeyh tak?
template apa ? entahlah , haha, sbb dah tukar segala-segalanye -__- okey lahh , boleh tahan :)

9-Antara seorang lelaki yang miskin,compang-camping,tetapi hensem,jaga solat dan setia dengan seorang lelaki yng kaya,slalu tinggal solat,kedekut,tidak kacak dan kaki perempuan,yang manakah anda pilih?
of course lelaki yang miskin, compang-camping, tetapi hensem , jaga solat dan setia dengan seseorang . InsyaAllah :)

10-Jikalau anda disuruh pilih di antara rakan dengan bf/gf,yg mne stu anda plih?
Family kot :3 huehuehuehue . maybe rakan . kalau family kenal bf , kita more to bf :P 
eh , entah lah , haha .

11-anda peminat blog spe?lawa x?ringan x?




dan banyak lagi .....

Blog mereka simple , penuh maklumat yg berguna dan menarik !
ash suka sangat , ada yg berat, ada yg ringan :)

oke , dah jawab ! tapi malas nak tag back. sorry eyh <3
1

 Klik banner for join . 
Assalamualaikum .

Sesegar bau bunga-bungaan begitulah segarnya ilham pertemuan.
Menunggu. Sesuatu yang sangat menyebalkan bagi saya . Saat saya harus bersabar dan terus bersabar . Menantikan kehadiran dirimu . Entah sampai bila saya harus menunggu sesuatu yang sangat sulit untuk  saya jalani . Hidup dalam kesendirian , sepi tanpa dirimu .  Kadang saya berpikir, mahu mencari penggantimu saat awak jauh disana .

Gelisah sesaat saja tiada kabar dari awak . Saya curiga entah penantian saya takkan sia-sia dan berikan satu jawapan pasti entah sampai bila saya harus bertahan .
saat awak jauh disana , rasa cemburu merasuk ke dalam pikiran saya . Melayang tak tentu arah tentang dirimu. 
Apakah sama yang awak rasakan ?

Saya berjumpa dengan awak pada 26 November 2011 kan ?. Tapi , hanya sementara . Kita orang sukar hendak berjumpa kerana dia sibuk belajar. Kami masih belajar tapi lain gred . Dia duduk diperantauan , nak contact pun susah apatah lagi nak berjumpa . Dia jarang balik Malaysia . huhu . sedih sangat . So , time dapat jumpa dia ni , Saya menghargai masa yang kita orang lalui bersama . 

Ada sesetengah perkara yang tak dapat kita luahkan dengan kata-kata

Saya tak pandai nak bersembang lah awak, saya ni pendiam , pendiam sangat . Sorry ye awak sbb buat awak rasa tak selesa dengan saya . Sorry sangat . Saya tak tahu lah memperbaiki diri ini macam mana . Boleh awak bagi tahu kat saya ?

Pada hari kita berjumpa kan awak , awak banyak sangat bercakap. Hahaha . Saya suka . Manis je muka awak masa tu . dengan tahi lalat di hidung dan longhat Kedah awak tu , membuatkan diri awak tu terselah dan mempesona tahu ? Saya tak tahu lah nak cakap macam mana dah , tapi , awak bagi saya sangat perfect.

Mak saya pun dah suka kat awak . Hari tu mak saya kata , dia nak jadikan awak sebagai anak angkat dia , tapi , tak sempat pulak nak beritahu kat awak sbb masa tu , kita semua dah nak balik . Kita berjumpa pun di majlis perkahwinan kawan kan ? Tak sempat nak bersembang lama-lama kan ? Memang rasa sekejap je berjumpa dengan awak , rasanya tak sampai 1 jam pun . Tapi tak pe , kita sempat tangkap gambar bersama kan ? Tapi , gambar tu tak lawa lah , saya terpandang kamera lain -_- tak lawa sangat . huhu , sedih . kalau gambar tu lawa , maybe saya akan tenung gambar tu lama-lama awak tahu ? hehe .

Awak awak , saya ada save gambar awak kat h/phone kite tau , Tapi , saya lupa nak kasi tahu kat awak lah  . Haish , awak , saya tak tahu lah nak cerita macam mana lagi .

Sebelum kita bergerak untuk pulang , saya sempat cakap kat awak 'Terima Kasih' sbb sudi bersembang dengan saya walaupun masa tu , ramai lagi perempuan nak bersembang dan tangkap gambar bersama dengan awak . Yelah , sapa lah sayakan , saya pinjam pakwe orang . Awak tu terkenal , saya tak terkenal langsung . Sapa yang tak kenal awak kan kat tempat public macam tu kan ? of course la kenal . Saya bukanlah nak menumpang kePOPULARan awak tu . Saya just nak kasi tahu yg saya minat dan sayang awak sangat , Mat Luthfi ! Semoga pertemuan dan perpisahan kita pada hari itu akan awak kenang walaupon saya tahu awak tak akan mengenang nya . Walau raga kita terpisah jauh , namun hati kita selalu dekat . Bila kau rindu pejamkan matamu dan rasakan aku . Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh terhapus ruang dan waktu . Percayakan kesetiaan ini akan tulus , I LOVE YOU . Sekian dari saya . Salam sayang . 

Ingatan dan perasaan sayang yang kamu rasai , itulah yang dinamakan secebis keajaiban ...

  my koleksi :) 





dream high : korang mesti tak paham kan apa yg Ash cuba nak sampaikan ni ? hek'eleh , rilex lah , Ash sendiri pon tak paham -__- haha . just nak kasi tahu yang ash dapat berjumpa dgn Mat Luthfi ni , then berpisah macam tu ja . haha . point ? memang tak dek dlm isi ni -__- aisyh , korang baca je lah kat [SINI] maybe entry tu , boleh buat korang paham skit . hehe , 


2

Assalamualaikum .
Ash join GA ini :) jum ramai-ramai join nak :)


But FIRST , semua contestants wajib klik SINI dulu :)


Syarat-syarat berikut :
-Letak tajuk 'End Year Random Giveaway' 
-Letak banner yang tertera diatas. 
-Mesti ada blog. Kalau tadak hang tunggu la sampai berjuta enam kat pintu pagar rumah Hana sekalipun, takkan pernah Hana kasik -,- 
-WAJIB follow blog Hana dan Auntie Sara. Wajib tau , jangan kata sunat or whatever :) 
-WAJIB jugak like fanpage Hana danAuntie Sara
-Pastikan korang letak tajuk entry 'End Year Random Giveaway'. 
-Korang promote la entry korang tu, sebab ada hadiah untuk top referral. 
-Dah cukup semua syarat-syarat tu? Tunggu apa lagi. Jom la rebut hadiah. 


Klik sini untuk lihat HADIAH. Dan klik kat sini jugak : Menang iPad2 dengan bermain game di ASTRO CERIA !

P/S : -Hantar link korang kat kotak komen di blog Hana.        -Deadline pada 30/12/2011. Muktamat. Titik. Fullstop. Bye
0


Assalamualaikum .. ^-^
Ash nak share satu artikel ni ..
Ash copy dari kawan Ash , iaitu Niena ..
Bacalah .. Tapi maaflah pada baby2 bulan Februari, 
ramalan untuk kamu tak ada ..
Maybe editor terlepas pandang mungkin ..



Januari
-          Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
-          Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati
-          Sukar setia pada yang satu
-          Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya
-          Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya
-          Bersikap romantik tetapi tidak pandai menunjukkannya
-          Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekiranya pasangannya cemburu terhadapnya
-          Bakal menjadi seorang bapa atau ibu yang penyayang
-          Pasangan ideal :Mac , Jun Ogos & November

Mac
-          Mudah menawan hati pasangannya
-          Sentiasa ingin bersama pasangannya
-          Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
-          Sangat baik dalam menjaga perhubungan
-          Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai
-          Perasaan cemburu yang minimum
-          Sangat manja dan sering ingin dimanjakan pasangannya
-          Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras
-          Sentisa mengharapkan keistimewaan dari pasangan
-          Suka menuduh melulu tanpa usul periksa
-          Perprasangka terhadap pasangan
-          Pasangan ideal : Januari , Mei , Oktober dan Disember

April
-          Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan
-          Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai
-          Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati
-          Sentiasa ingin diberi perhatian
-          Amat cemburu dalam perhubungan
-          Setia
-          Emosi cepat terusik dan muda terluka
-          Sentiasa menjaga hatipasangan dan pandai memujuk
-          Romantik
-          Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai
-          Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan
-          Pasangan ideal : April , Julai , November dan Disember

Mei
-          Amat  mudah jatuh cinta
-          Baik dan jujur dalam perhubungan
-          Pandai menarik hati pasangan
-          Perasaan cinta yang mendalam
-          Mudah untuk dipujuk
-          Kurang suka untuk sentiasa bersama
-          Mudah menerima cinta seseorang
-          Pandai mengatur hidup pasangan
-          Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan
-          Sentiasa dahagakan kasih saying daripada pasangan tapi tak pandai memperlihatkannya
-          Ambil berat dalam menjaga hubungan
-          Pasangan ideal : Jun , September , Oktober dan November

Jun
-          Amat pandai menjagahati pasangan sekiranya dia perempuan
-          Sukar melukai dan memahami hati pasangan
-          Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih
-          Cerewet dalam hubungan
-          Mudah merajuk dan mudah dipujuk
-          Cepat rasa bosan dalam percintaan
-          Kurang yakin dalam perhubungan
-          Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang
-          Elok untuk menjadi ibu yang baik
-          Dahagakan pujian daripada pasangan
-          Pasangan ideal : Januari , Mac , Mei dan Ogos

Julai
-          Amat suka didampingi pasangan
-          Sukar dimengerti oleh pasangan
-          Sentiasa menjaga maruah diri , pasangan dan perhubungan
-          Amat mudah dipujuk dan berterus terang
-          Amat menghargai kesetiaan pasangan
-          Mengambil berat dan mengasihi pasangan
-          Suka merajuk dan dipujuk
-          Setia terhadap pasangan
-          Suka mendengar dan tidak suka membantah
-          Cemburu terhadap pasangan
-          Suka menilai dan menjaga perhubungan
-          Pasangan ideal : April , Jun dan Julai

Ogos
-          Tidak serius dalam perhubungan
-          Mengambil mudah dalam perhubungan
-          Kesetiaan diragui
-          Pandai memujuk pasangan
-          Suka memimpin pasangan
-          Romantik , pengasih , dan penyayang
-          Kelam kabut dalam perhubungan
-          Sering bertukar pasangan
-          Sukar mencari pilihan yang tepat
-          Sangat sensitive dan tahap cemburu yang minimum
-          Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenaan
-          Pasangan ideal : Januari , Jun , Oktober dan Disember

September
-          Bersopan dalam hubungan
-          Bertolak ansur terhadap pasangan
-          Suka mengkritik pasangan
-          Sangat prihatin terhadap pasangan
-          Sangat sensitive dan emosi
-          Pandai memahami pasangan
-          Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangannya
-          Amat memilih pasangan
-          Sukar melupakan sekiranya hati terluka
-          Mudah simpati dengan perasaan dan masalah
-          Pasangan ideal : Mac , Jun , Ogos dan November

Oktober
-          Amat suka berkomunikasi dengan pasangan
-          Suka disayangi dan menyayangi pasangan
-          Sopan terhadap pasangan
-          Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan
-          Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya
-          Sukar menerima pandangan pasangan
-          Emosi yang mudah terusik
-          Pengasih , penyayang terhadap pasangan
-          Cemburu dan terlalu cemburu
-          Romantik
-          Memahami pasangan
-          Pasangan ideal : Januari , Februari , April , Mei , Ogos , September , Oktober dan Disember

November
-          Banyak helah dalam menghadapi pasangan
-          Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan
-          Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa
-          Degil dan ingkar dengan pasangan
-          Tidak suka dikongkong oleh pasangan
-          Mudah ambil berat terhadap pasangan
-          Tidak menghargai perhubungan
-          Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung
-          Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan
-          Kurang menghargai pasangan dan hal-hal percintaan
-          Pasangan ideal : April dan Julai

Disember
-          Pemurah terhadap perhubungan
-          Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama
-          Tergesa-gesa dalam perhubungan
-          Suka didampingi oleh pasangan
-          Benci dikongkong
-          Suka mempengaruhi pasangan
-          Kurang bekerjasama dengan pasangan
-          Selalu cuba untuk mencari pasangan baru
-          Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasnagan
-          Pasangan ideal : Mac , September , November dan Disember


TAMAT !

Ramalan ini tidah semestinya betul tau .. Hanya ramalan sahaja..
Jangan percaya bulat2 .. Kalau nak yang betul punya ,
boleh tanya Datuk Br. Fadzilah Kamsah ok ..


CREDIT : NIENA SOFEA
0

ZALORA COMMUNITY CONTRIBUTOR BADGE

ash_tsukidate.blogspot.my review

ShoutBox

Powered by Blogger.