Tuesday, December 13, 2011

"Ada 3 Hal" Yang Perlu Korang Baca .....



Assalamualaikum .
Hari ni , ash nak share something ngan korang semua , maybe ramai yg dah tahu entry kali ni dari rata-rata blog sbb entry ni ash pon share :) hehe . shared dari siapa ? shared dari kak lyssa kita ni lahh :) yg comel lotel tu ^_^v 

kak lyssa ni cepat malu dan segan -- baru puji sikit dah kata ' i segan lah u' haha , harap-harap kak lyssa tak ingat kat mana dia coment tu :D huhu

Ada 3 hal dalam hidup yang tidak boleh kembali :
1. Waktu
2. Kata - kata
3. Kesempatan


Ada 3 hal yang dapat menghancurkan hidup seseorang :
1. Kemarahan 
2. Keangkuhan 
3. Dendam


Ada 3 hal yang tidak boleh hilang :
1. Harapan
2. Keikhlasan
3. Kejujuran


Ada 3 hal yang paling berharga :
1. Kasih Sayang
2. Cinta
3. Kebaikan


Ada 3 hal dalam hidup yang tidak pernah pasti :
1. Kekayaan
2. Kejayaan
3. Mimpi


Ada 3 hal yang membentuk watak seseorang :
1. Komitmen
2. Ketulusan
3. Kerja Keras


Ada 3 hal yang membuatkan kita sukses :
1. Tekad
2. Kemahuan
3. Fokus


Ada 3 hal yang tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki
2. Umur 
3. Jodoh


TAPI ............


Ada 3 hal dalam hidup yang pasti :
1. Tua
2. Sakit
3. Kematian


Ya Allah , sahabat saya yang membaca ini adalah sahabat yang soleh/solehah , kuat , sabar .
Sayangilah dia serta kasihilah dia . Tolong bantu tingkatkan kehidupannya , mudahkan rezekinya , sihatkan badannya .. Jika dia melangkah , selamatkanlah dia , mudahkan langkahnya ... Amin amin ya robbala'lamin ...

1 comment:

Niena Sofea said...

Niena follow kamu .. =)

ZALORA COMMUNITY CONTRIBUTOR BADGE

ash_tsukidate.blogspot.my review

ShoutBox

Powered by Blogger.